Jak se obléct do mrazů s miminkem v šátku


Dneska malý fotonávod jak se obléci s miminkem do velkých mrazů. U nás v Ostravě je dnes jen pár stupňů pod nulou, takže tolik zateplovat nepotřebujeme, ale zažili jsme s Vašíkem i týden, kdy bylo -15°C a zvládali jsme to bez jakéhokoliv prochladnutí.
Když nosíte miminko, hlavním zdrojem tepla jste si navzájem vy dva. O toto teplo se nesmíte připravovat, proto zásadně noste miminko maximálně na svetru a pod bundou.

Co můžete zateplit jsou:
NOŽIČKY - a nejlepší jsou samozřejmě kožešinové botky, ty nenahradí žádné polyesterové chlupatiny. Pokud nechcete kůži, můžete použít výrobky z vlny, ponožky nebo různé návleky na nohy.
HLAV A KRK MIMINKA - zde se vyplatí pořídit vlněnou kukličku. Tato kukla hřeje parádně i ve velkých mrazech, čepici přes ni dejte pouze v případě že fouká.



JAK NEJLÉPE OBLÉCI MIMINKO? Není nic lepšího než vlna, skutečně. Pokud máte obavy z kousavosti, pak vězte že pro děti se vyrábí oblečení z jemného a nekousavého merina. Pokud přesto špatně snášíte vlnu na tělo a máte obavu, že by ji špatně snášelo i miminko, můžete ji použít jako druhou vrstvu. Vlna skutečně hřeje a drží teplo. Narozdíl od tolik rozšířeného flísu není vlna vůbec tolik potivá a když už se v ní náhodou zpotíte, pak nepůsobí chladně.


JAK ZATEPLIT ZVENČÍ DO VELKÉHO MRAZU?
Letos jsem z nouze vymyslela tento zlepšovák. Protože k nosící kapse mám speciální nákrčník, zůstala má vlastní "ohlávka" bez využití. Tak jsem ji vložila mezi pruhy šátku jako další teplou vrstvu pro miminko.



A NAKONEC KAPSA.

Kapsa vám umožní chodit v běžném oblečení a přitom dobře zateplit malé miminko. Je dvouvrstvá, horní vrstva je nepromokavá a naprofoukne ji vítr, vevnitř je tlustý a teplý flís. Na ramena najdřív nasadíte kapsu a přes ni kabát nebo bundu kterou běžně nosíte.
A výsledek nemusí působit nijak humpolácky :-)


NOŠENÍ ZDAR!

Komentáře

  1. Dobrý den,
    blíží se jaro a chceme zkusit nošení v Bondolinu.
    Prosím, poradila byste mi, jak do něj malého obléct?

    Nevlastním speciální nosičskou bundu ani kapsu.
    Uvažuji v prvé řadě o správné kukle - merino, kterou uvádíte zde, lze také uplatnit nebo je pro jaro příliš hřejivá?
    Na nožky mám v plánu vlňáčky, ale zdá se mi to na dupačky nedostačující.
    Nejsem si jistá ani vhodnou obuví... líbí se mi vysoké botičky Manymonths z merinovlny, ale nikde jsem nenašla, jakému ročnímu období vyhovují.

    Budu moc vděčná za radu.

    Děkuje a zdraví
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu prosím se zeptat kde se dají tyto capáčky a čepička sehnat? Kábrtová

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme si nedávno sháněli také nějaké to oblečení, které by bylo pro děti reprezentovatelné. Jenže takové oblečení bývá docela dost drahé a tak jsem hledala docela dlouho nějakou vhodnou alternativu. Nakonec jsem narazila na tenhle sekáč , kde toho mají opravdu moc :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Maminky pozor! Chůze má svá pro i proti.

Biologické předpoklady nošení dětí aneb proč je přirozené nosit děti vertikálně